Koko vuoden mua on vaivannu kaikki uutiset näistä pahoinpitelyistä yms mitkä on yhä nuorempien ja nuorempien tekemiä. Joten otetaas ekana siitä aiheesta koppi.

 Pahoinpitelyt. Imatra, vantaa, liperi ja jyväskylä. Kyseessä peruskoululaisia. Lievätkö kaikki jopa alle 15 kesäisiä.

 Mikä menee pieleen niin pahasti kun kiusaaminen ja sanaharkka muuttuvat käsirysyksi? Sitä miettii jokainen selväjärkinen, eli sellainen joka ei jaa materiaalia vastaavanlaisista tilanteista niille nauraen. Jokainen näistä on päätynyt pahoinpitelyyn. 

 Imatralla nuori hakattiin sairaalakuntoon ja kyseinen video levisi kulovalkean tavoin mm. snäpin syövereissä käyttäjältä käyttäjälle. Pahoinpitelijän puhelinnumeroa ja osoitetta jaettiin pitkin someja, samoin hänen vanhempiensa yhteystietoja ellen väärin muista. Moni oli sitä mieltä että kiusaajan perhe pitäisi uhkailla ja pahoinpidellä koska heidän lapsestaan oli tullut kiusaaja. Ei! Kyse ei aina edes ole kasvatuksesta. Nuoren kasvu ja kehitys on toki sidoksissa siihen millainen kasvuympäristö on mutta nuorella voi olla kaikki paremmin kuin monella muulla, ja silti kasvaa ns. pilalle. Jokainen kumminkin on oman elämänsä ohjaksissa ja vaikkei sitä vanhempi haluis sisäistääkkää aina, on se sinun rakas pieni kullannuppusi myös paljon omatoimisempi kuin haluut ees ajatella ja omilla teoillaan valintoineen vastuussa siitä millaiseksi tulee. Mutta tapauksesta, ihmiset asettuivat puolueellisiksi. Varjostivat osallisia yms ja etsivät käsiinsä kaiken negatiivien j´henkilöistä. Puolustettiin kiusaajaa tai kiusattua, kukaan ei kommentoinut mitään neutraalia siltä väliltä. Monen mystoryssa huomasi että jos kallistui jompaankumpaan ääripäähän, sai heti itselleen jäätävän syyttely ja kinavyöryn aiheesta. Itse kirjoitin omaan mystoryyni että ihmisten pitäisi antaa asioitten vaan olla. Se mitä tapahtu imatralla oli varmasti jo kaikilla tiedossa viranomasista ja perheistä puhumattakaan. Kirjoitin muistaakseni myös että on turha jakaa niitä yhteystietoja ja uhitella perheitä kun tilanne ei liity niihin mitenkään. Että turhaa heittelevät kapuloita rattaisiin.

 Vantaan pahoinpitely. No se onki sit jo sen verran tuoreempi. Mut melkeepä samaa rataa hommat kulki. Oli nuoria, oli kärhämää, toinen pahoinpideltiin tajuttomaksi. Siitä mulla ei pahemmin oo tietoa kun näistä on kuultu mut ei näihin oo jaksanu sen enempää perehtyykkää. Menis ikä ja terveys käydä kaikki vastaavanlaiset tapaukset lävite koska jostain syystä samanlaista tapauksia tulee kokoajan esiin. Omasta mielestä on aika huolestuttavaa kuinka tollasetki vaan yleistyy kokoajan.

 Sitten ois vielä Liperi ja Jyväskylä. Otetaas eka kumminki Liperi. Pahoinpitely koulussa jossa osalliset 13 vuotiaita. Toine nii huonos kunnos et tarvi sairaalahoitoa tai jotain hoitoa ylipäätään sen seurauksena...

 Ja viimesenä muttei vähäisimpänä on kumminki jyväskylä. 15 kesänen jantteri oli mennyt tikkakoskella tiputtamaan tai varmaan työntämään alas 14 metristä toisen nuoren, joka oli itse 10 vuotias. Ei tälläsis oo mitään järkee.

 

 Rehellisesti? En oo varma edes miks halusin kirjottaa tästä näin, mutta pointtina oli et kaikki tollanen yleistyy nuorten parissa ja ihmisten pitäs herätä ymmärtämään se et tälläset vois ehkästä kattomalla oman muksunsa perään vaik haluiski olla hyvä vanhempi sen suhtee et antaa muksulleen vapauksia välttäen eripurat. Mut ylipäätään, tollanen yleistyy teki vaikka ja mitä. Kaikki on tehny tyhmyyksii ja tulee tekee, mut se on inhimillisyyttä. Mutta ton luokan tyhmyydet on todellakin tyhmyyttä parhaimmillaa ja kiusaamista. 

 En ymmärrä ihmisiä jotka pitää tollasia tekoja hauskana. Jos sä teet jollakkin jotain, se seuraa sua koko sun ikäs. Pahimmillaa se ajaa kiusatun riistää henkensä, ja aikanaanteosta riippuen ehkä myös kiusaajanki samaan pisteeseen jossa ei kestä enään taakkaansa. Joskus jopa kiusaajasta tulee kiusattu ja sama rumba alkaa alusta. Päätöntä touhuu...

 

 MUTTA nää on vaan mun näkemyksiä ja mielipiteitä. Joku ottanee itteensä mut yritän silti asiat ilmaista mahollisimman neutraalisti. Tää e oikee pointtii taida tuoda esii mut tulipaha vähä purettuu.